duminică, 31 decembrie 2017

Sfarsit de 2017

Cu ce concluzii putem ramane dupa acest an la nivel de miscare biliardistica ?  Inca miscam putin datorita initiativelor private si datorita lor am avut 2 turnee cu puncte Mosconi,cel mai mare  la Bucuresti organizat de Braga si la Constanta organizat de Babken. In rest ar mai fi Transilvania Open miscarea de nord sustinuta cu pasiune de domnul Levente sau Best of the East in colaborare cu ATD care au adus ceva activitate pe piata. Si sa nu uitam de openul Timisoarei care a adus primul parteneriat cu un consiliu judetean. El a fost trecut sub egida Federatiei care cu ocazia asta a bifat singura activitate pe anul trecut.
In rest la nivel local doar in Bucuresti la IDm sau in Timisoara la Joy se mai tine un ritm cat de cat pentru pasionatii de biliard ce sa aiba turnee in picioare. E mult e putin ... Eu zic ca daca aveam si o Federatie adevarata puteam sa avem mult mai multe ... sa nu uitam ca de anul asta nu mai suntem afiliati la EPBF si jucatorii romani care vor sa participe la mai mult de doua etape trebuie sa dea 500 E in plus. Jenant, foarte jenant si nu ca pentru ca nu au fost bani, ci ca nu s-a incercat nimic, nici o actiune. Comunicare 0, transparenta 0, eforturi 0. Existenta 0.
Totusi la nivel international am mai avut cateva satisfactii, prin prezenta dublului Ladanyi-Braga la World Cup of Pool  sau prin prezentele arbitrului Alexandru Balas , arbitru sef la Best Of The East si arbitru principal la Jocurile Mondiale. Inca exista oameni in biliard care mai vor si pot. Sa speram ca vor continua...
La capitolul chestii naspa as pune si inchiderea Tacului ... Fenomenul BKO s-a stins cel putin pentru moment. In lipsa unui comunicat oficial nu am prea multe de comentat. Din ce am auzit este un conflict cu proprietarul Sema Park. Mai multe nu stiu.

Pentru 2018 se pare ca Braga va mai organiza un super turneu la Bucuresti in martie, de data asta s-a aliat si cu un nume mare Mezz Bucharest Open suna foarte bine ! Bravo lui.  Probabil ca si Babken va continua turneul de la Constanta. In ianuarie incepe si Transilvania Tour la Oradea. Deci initiativa privata continua, sa speram ca la un moment dat se va cristaliza o asociatie care sa uneasca toate aceste eforturi si sa lucreze si mai mult in interesul jucatorilor de biliard.

Sper si va urez sa cresteti in joc la anul asa cum va doriti si sa va bucurati cat mai mult de joc.

La multi ani ! Ne vedem in 2018 !

Un comentariu:

  1. Foarte acoperitoare sinteza,nu as avea nimic de adaugat.Din pacate,in tara noastra un an biliardistic se rezuma la nu mai mult de 20-30 de randuri.Sa speram ca va fi mai bine in 2018.

    Multumim pentru postari ,sanatate si un an cat mai bun si tie si celorlalti cititori ai blogului.La multi ani!

    RăspundețiȘtergere